Invictus Games 2020

Op 16 april starten, met twee jaar vertraging, de Invictus Games 2020 in Den Haag. Met trots en enthousiasme zal ik voor FABRIQ MEDIA GROUP een week lang Atletiek, Zwemmen, Powerliften en Basketbal in beeld brengen. Elke dag weer met het oog voor de atleet achter de prestatie, want elke atleet op deze internationale wedstrijd heeft zijn, veelal zeer indrukwekkende, eigen verhaal.

– Het verhaal achter de Invictus Games –

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest, van fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Het laat zien wat je, ondanks je verwondingen, kunt bereiken.

Het is onze bedoeling om de 2020 Games in 2022 te organiseren in dezelfde opzet met 500 deelnemers, uit 20 verschillende landen. Zij zullen actief zijn in tien verschillende sporten. Alle deelnemers mogen, op uitnodiging en kosten van de organisatie, twee vrienden of familieleden die hebben geholpen tijdens het revalidatieproces meenemen naar het evenement.

Iedere deelnemer aan de Invictus Games heeft zijn eigen verhaal, maar allen hebben ze de innerlijke kracht gevonden om door te gaan en zichzelf op te richten. Alleen, met hulp van familie en vrienden, maar altijd mede dankzij de kracht van sport.

Dit vindt u misschien ook leuk...

Populaire berichten